Big Brother - winnares Ellen Dufour geplaagd door nepberichten die wel erg ver gaan: “Ik voel mij zo machteloos”
Big Brother - winnares Ellen Dufour geplaagd door nepberichten die wel erg ver gaan: “Ik voel mij zo machteloos”
Foto: Photonews

Ellen Dufour wordt op het internet al jaren onterecht doodverklaard. Hoe dat komt is niet duidelijk, maar het gaat in ieder geval om fake news.

We horen steeds vaker dat er fake nieuws over bekende Vlamingen de wereld in wordt gestuurd. Ellen Dufour maakte dat al het vaakst mee. Tien jaar geleden gebeurde het voor het eerst, en nu worden haar familieleden soms nog belaagd met onterechte rouwbetuigingen. Deze maandag verschenen er alweer dergelijke berichten op sociale media: “Ellen Dufour, presentatrice van de ‘Kids Top 20’ is dood.”

Het begon allemaal toen de Facebook-pagina ‘RIP Ellen Dufour’ verscheen, waarop stond te lezen dat de Big Brother-winnares zou omgekomen zijn in een verkeersongeval. Veel fans geloofden dat. Maar daar was niks van aan. Het bleef ook niet bij dat ene bericht. “Onder andere op een forum verscheen dat ik in een auto-ongeval om het leven was gekomen. Het houdt maar niet op”, zei ze daar al over in Dag Allemaal. Ellen is klacht gaan neerleggen bij de politie, maar die kunnen weinig doen aan berichten die zich verspreiden via het internet.

“Machteloos... Zo voel ik mij bij het zien van dergelijke valse berichten”, schreef Ellen op Instagram. “Ik krijg er zelfs een slecht gevoel door ten aanzien van mensen die echt afscheid moeten nemen van hun geliefden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.