Dagelijkse Kost Jeroen Meus trapt nieuw seizoen van ‘Dagelijkse Kost’ af met gerecht waar heel Vlaanderen dol op is
Patrice Morren
Jeroen Meus trapt nieuw seizoen van ‘Dagelijkse Kost’ af met gerecht waar heel Vlaanderen dol op is
Foto: VRT1

Op maandag 1 september start een nieuw seizoen van Dagelijkse Kost. Jeroen Meus blijft trouw aan de formule die hem groot maakte: gerechten klaarmaken die iedereen herkent en graag eet. Hij kiest voor een gegratineerde ovenschotel met ham, kaassaus en prei.

Klassiekers blijven scoren

Wie de voorbije seizoenen volgde, weet dat Jeroen regelmatig experimenteerde met nieuwe smaken en buitenlandse gerechten. Maar telkens wanneer hij terugviel op echte klassiekers, kwamen er bijzonder positieve reacties. Kijkers waarderen het dat de recepten haalbaar zijn, met producten die je in elke supermarkt vindt.

Die aanpak trekt hij dit seizoen helemaal door. Jeroen kiest opnieuw voor gerechten die dicht bij de mensen staan, die troost en herkenning bieden en tegelijk ruimte laten voor een eigen draai.

Comfortfood op nummer één

De ovenschotel waarmee Jeroen het nieuwe seizoen opent, is een schoolvoorbeeld van comfortfood. Romige kaassaus, malse prei en hartige ham, afgewerkt met een krokant gratineerlaagje: het is een gerecht dat jong en oud aanspreekt. Het past bovendien perfect bij september, wanneer gezinnen weer in het schoolritme komen en behoefte hebben aan eenvoudige maar voedzame maaltijden. (Lees verder onder de foto)


Jeroen Meus start met een gegratineerde ovenschotel met ham, kaassaus en prei

De kracht van herkenning

Het geheim van 'Dagelijkse Kost' zit niet alleen in de recepten, maar ook in de manier waarop Jeroen ze brengt. Hij legt uit alsof hij naast je in de keuken staat, met tips die meteen toepasbaar zijn. Het zijn gerechten waarvan je tijdens de uitzending denkt: dit kan ik straks zelf ook maken.

Door het seizoen te openen met een ovenschotel, kiest Jeroen voor herkenbaarheid én voor gezelligheid. Het is een gerecht dat veel mensen doet terugdenken aan thuis, aan koken bij mama of oma.

Comfortfood als rode draad

Het valt te verwachten dat comfortfood dit seizoen een nog grotere rol zal spelen. Na jaren waarin kookprogramma’s soms complexer en exotischer werden, is de trend nu weer éénvoud en smaak. Jeroen speelt daarop in door precies te brengen waar zijn kijkers om vragen: dagelijkse kost in de meest letterlijke zin van het woord.

Meer nieuws

Meer nieuws

.