“Koning Charles neemt hard besluit over Harry en Meghan”
PMN
“Koning Charles neemt hard besluit over Harry en Meghan”
Foto: Photonews

Charles is sinds vandaag officieel koning van het Verenigd Koninkrijk. Hij volgt zijn moeder Queen Elizabeth op die donderdag overleden is op 96-jarige leeftijd.

Charles gaf vrijdag al een eerste toespraak. Hij zei dat hij voor de rest van zijn leven de koninklijke taak wil vervullen.

Eén van de dingen die Charles moet zien op te lossen is de ruzie tussen zijn twee zonen prins William en Harry. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Brits koningskenner Harry De Paepe denkt in Het Nieuwsblad dat Charles zijn focus vooral zal liggen op zijn vrouw Camilla en ook het gezin van prins William.

Dat zou betekenen dat Harry en Meghan buiten de boot vallen. “Hij zal wel contact met hen houden, maar hoopt dat zij louter bijzaak worden”, legt De Paepe uit.

“Het is hard, maar hij is opgevoed dat de kroon nog belangrijker is dan het bloed. Charles hoopt dat hij zijn familie uit de spotlights kan houden, maar hij heeft als grote broer of als schoonbroer nog minder gezag dan de Queen en die kon haar rijk maar met moeite onder controle.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.