prins Harry

Prins Harry is de zoon van prins Charles en prinses Diana Spencer. Hij is gehuwd met Meghan Markle, samen hebben ze een zoon, Archie Harrison.

Brits koningshuis

Geboortedatum: 15 september 1984
Geboorteplaats: Paddington

Biografie:
Prins Harry werd geboren in het St. Mary’s Hospital te Paddington, Londen. Hij is de jongste zoon van prins Charles en prinses Diana Spencer. Zijn oudere broer noemt William. Zijn moeder stierf in 1997.

Prins Harry volgde zijn schoolopleiding op het prestigieuze Eton. Hier ontwikkelde hij een grote liefde voor sport, met name voor polo en rugby. Na zijn schoolcarrière op Eton reisde hij een jaar de wereld rond, hij heeft een tijdje op een Australische boerderij gewerkt. In 2005 vervolgde hij zijn opleiding aan de militaire academie van Sandhurst.

Harry en zijn militaire eenheid waren sinds december 2007 actief in de oorlog tegen de taliban in de Afghaanse provincie Helmand. Ook meldde het Britse Hof dat Harry beschermheer werd van Dolen Cymru, MapAction en WellChild.

Prins Harry trouwde op 19 mei 2018 met Meghan Markle, zij hebben samen 1 kind: Archie Harrison (6 mei 2019). In 2020 besloten prins Harry en Meghan Markle zich los te rukken van de Britse koninklijke familie. Ze verhuisden naar de Verenigde Staten.

Nieuws over prins Harry