Els De Schepper weet sinds vorig jaar wat er aan de hand is: “Ik ben jarenlang heel ziek geweest, en niemand wist wat ik had”
Els De Schepper weet sinds vorig jaar wat er aan de hand is: “Ik ben jarenlang heel ziek geweest, en niemand wist wat ik had”
Foto: Photonews

Els De Schepper weet het wel zeker: gezondheid is ons grootste geluk. In Primo vertelt de cabaretière dat ze dit aan den lijve ondervonden heeft.

“Ik ben jarenlang heel ziek geweest, en niemand wist wat ik had. Er waren momenten dat ik grappen stond te maken op het podium maar dat ik enkele seconden later in de coulissen stond over te geven. Zo erg was het”, vertelt Els De Schepper.

Het heeft uiteindelijk jaren geduurd vooraleer men heeft achterhaald wat er aan de hand was. “Het bleek een combinatie van dingen te zijn. Verschillende allergieën ook van dingen die ik niet mocht eten. Ik heb heel strenge dieetregels opgelegd gekregen, en sindsdien is het beter.” Jammer genoeg is ook alcohol uit den boze. “En dat vind ik héél erg”, lacht Els.

Vorig jaar pas wist Els wat er scheelde. “Maar ik heb voordien echt jaren afgezien. Ik heb tientallen onderzoeken ondergaan. Ik leef al lang heel gezond, maar bepaalde dingen mocht ik dus blijkbaar gewoon niet eten, en dat wist ik niet. Suikers heb ik bijvoorbeeld volledig moeten opgeven. Dat is dus opletten, ja, maar dat heb ik ervoor over.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.