Gene Thomas geschrokken van wat Regi gedaan heeft: “Kwam heel hard binnen”
PMN
Gene Thomas geschrokken van wat Regi gedaan heeft: “Kwam heel hard binnen”
Foto: Instagram

Nog voor de uitbraak van het coronavirus trok Gene Thomas met heel wat andere Vlaamse artiesten naar het buitenland. Voor het programma ‘Liefde voor Muziek’ coverden ze een week lang elkaars nummers.

Met ‘Mij en m’n Gitaar’ heeft Gene Thomas door het programma een hit beet. “Het effect is enorm”, vertelt de zanger in Dag Allemaal. “En vroeger dacht ik: ‘Allemaal tranen in de ogen krijgen, is dat niet wat overdreven?’ Maar als je daar zit, is het écht een emotionele rollercoaster.”

“Je leven komt daar op ‘n paar uur tijd voorbij. Ik ben al bezig van 1995, ook mijn oeuvre met mijn band X-Session kwam aan bod. De keuze van Sean Dhondt vond ik wel verrassend. Hij maakte van ‘All Day All Night’ van X-Session een soort James Bond-nummer. Die gast schildert met muziek”.

En intussen heeft Regi een megahit met een cover van het nummer ‘Kom Wat Dichterbij’, dat oorspronkelijk ook van Gene Thomas is. “Wat hij met dat nummer gedaan heeft, kwam heel hard binnen. Ik had ook verwacht dat hij een nummertje van X-Session ging doen.”

“Hij zei: ‘Ik heb zitten luisteren naar al je albums en ‘Kom Wat Dichterbij’...Wat een wereldschijf is dat, maat! Ik schrok daarvan, want toen ik het destijds als single uitbracht, kwam het heel moeilijk van de grond.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.