Château Planckaert Dokter spreekt duidelijke taal tegen Eddy Planckaert na hartritmestoornissen en levervetting
PMN
Dokter spreekt duidelijke taal tegen Eddy Planckaert na hartritmestoornissen en levervetting
Foto: Photonews

Eddy Planckaert (65) kampt met hartritmestoornissen. Dat vertelde hij zondagavond in ‘Château Planckaert’. De dokter sprak tegen hem duidelijke taal.

In ‘Château Planckaert’ konden we zien hoe Eddy Planckaert een afspraak gemaakt had met zijn cardioloog Carlos Van Mieghem in het ziekenhuis van Kortrijk. De ex-wielrenner doet dat nadat zijn hartslag gedurende twintig minuten ging naar 180.

In het ziekenhuis van Kortrijk moet Eddy een fietstest afleggen. Eddy haalde nog 250 watt. De cardioloog zei dat dit Eddy een goed resultaat is. Eddy is immers geen getrainde atleet meer.

Er werd bij Eddy ook een echografie gedaan van de rechterlever. Daar werd vastgesteld dat hij levervetting heeft. “Daar zijn geen pilletjes voor”, merkt de cardioloog op. “Dat is aanpassen van de levensstijl.”

“De gevoeligheid om hartritmestoornissen te doen afnemen kunnen we met voeding bijsturen. Je gaat ook momenten moeten inbouwen om te ontspannen. Ga ook een keer wandelen of fietsen.”

Het zet Eddy echt wel aan het denken. “We gaan ons meer ontspannen en gaan wandelen”, is zijn conclusie aan Christa. "En niet meer aan het werk denken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.