Actua Sabine Hagedoren heeft minder leuk nieuws over het weer: “Tot zover zal de temperatuur dalen”
WVDS
Sabine Hagedoren heeft minder leuk nieuws over het weer: “Tot zover zal de temperatuur dalen”
Foto: VRT MAX

Sabine Hagedoren vertelt in haar weerbericht op Radio 2 dat we momenteel in het weer last ondervinden van een storing die vanuit Frankrijk over ons gaat komen. Vandaar al die dreigende wolken die dinsdag al overal de kop opstaken.

Die storing schuift maar heel traag op en trekt van het westen naar het noordoosten van ons land. “Woensdag staan we dan ook op met veel wolken”, weet Sabine te vertellen.

“Er kan wat lichte, matige regen vallen, maar later op de dag komen we in droger weer terecht. Dan is er nog maar een heel kleine kans op een lokale bui of onweer.”

Qua temperaturen heeft de weervrouw niet zo’n leuk nieuws te vertellen, want heel het land zal het met lagere temperaturen moeten stellen. “De temperatuur zal dalen tot 15 à 20 graden.”

“Vanaf donderdag en begin volgende week gaan we de wisselvallige toer op met het weer. Er kan af en toe eens een bui vallen of je kan ook al eens een donderslag horen. De temperatuur stijgt nog tot 20 graden en zondag zelfs tot 21 graden."

De weervrouw eindigt haar weerbericht met een goed raad: “Een regenjasje moet je toch nog steeds in de buurt houden, want we gaan het af en toe nodig hebben”.

Meer nieuws

Meer nieuws

.