Saartje Vandendriessche in tranen uitgebarsten: “Dit is een onmogelijke opdracht”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Saartje Vandendriessche (44) gaat in een nieuw seizoen van ‘Op De Man Af’ opnieuw het duel aan met bekende mannen. Otto-Jan Ham (40) is één van hen. Het voormalig gezicht van ‘De Ideale Wereld’ stelde voor om hoog boven de grond in duel te gaan. En dat blijkt een aartsmoeilijke opdracht te zijn.

“Ik was zo onnozel om zelf af te komen met dat highlinen (een soort koorddansen op grote hoogte) als opdracht”, zegt Otto-Jan Ham. “Dit leek me een interessante oefening. Maar eerlijk, tijdens het oefenrondje dat we onlangs in Namen afwerkten, probeerde ik vooral om niet te sterven. En dit was dan nog maar op een touw op tien meter hoogte.”

Tot overmaat van ramp verloor Otto-Jan bij een oefenpoging het evenwicht en kwam daarbij zeer ongelukkig op een steen terecht. Het gevolg was een pijnlijke snee in zijn voet en veel tape, zodat hij de training toch nog kon afwerken. “Ik kan alleen maar hopen dat dit alsnog toffe televisie oplevert”, zucht hij.

Saartje Vandendriessche barstte in tranen uit na die bewuste trainingssessie in Namen. “Ik kreeg gewoon een black-out toen ik daar boven op dat touw stond. Ik heb het gevoel dat dit een onmogelijke opdracht is. Het zou net hetzelfde zijn als je mij zou vragen om te vliegen: dat kan niet. Hopelijk denk ik daar over een paar weken anders over.”

Saartje en Otto-Jan hebben nog tot 29 augustus de tijd om de kunst van het highlinen onder de knie te krijgen, daarna blikken ze hun definitieve duel in. Dan hangt het touw op 120 meter hoogte! De aflevering komt ten vroegste in het voorjaar van 2020 op televisie.

(Foto: Photonews)