"Zij hebben groot nieuws te vertellen in de seizoensfinale van Familie"
PMN
"Zij hebben groot nieuws te vertellen in de seizoensfinale van Familie"
Foto: Medialaan

Het wordt een spannende seizoensfinale. Actie, vreugde en verdriet, het zijn de gebruikelijke ingrediënten die ook dit jaar niet zullen ontbreken.

Na de aanslag in Luik wordt het hele systeem herbekijken. “Gedetineerden die voor 7 juni verlengd penitentiair verlof hebben gekregen blijven in dit regime. Hoewel de eerste resultaten van het systeem in de zoektocht naar werk en re-integratie met de familie positief zijn, had de Minister eerder al laten weten in de Kamer open te staan om de instructie te herbekijken”, luidt het bij de minister.

Geens ligt sinds de aanslag in Luik serieus onder vuur. Velen zijn van oordeel dat schutter Benjamin Hermann nooit penitentiair verlof had mogen krijgen. En dat is de verantwoordelijkheid van de minister.

Die vond het niet nodig om op te stappen. “En dat is jammer want we zijn het vertrouwen in hem volledig kwijt”, luidt het op de sociale media. “Hij doet maar beloftes en kan die nooit waarmaken. Het is ook verwonderlijk dat hij een beslissing neemt die niets te maken heeft met de aanslag in Luik.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.