Sabine Hagedoren moet ons teleurstellen: "Zit er voorlopig niet in"
LHX
Sabine Hagedoren moet ons teleurstellen: "Zit er voorlopig niet in"
Foto: VRT1

Afhankelijk van waar je je bevindt, kan het weer vandaag enorm verschillen. Hoe verder naar het oosten, hoe droger en warmer.

Vandaag schuift er een kleine depressie over het land, en die zorgt voor een grote weersvariatie. In het westen krijgen we veel wolken en regen, in het centrum kan het misschien af en toe regenen en in het oosten is het het droogst en krijgen we opklaringen.

"Wat de temperaturen betreft: in het westen is het koeler, 10 tot 12 graden. In het centrum 12 tot 13 graden en in het oosten van het land wordt het het zachtst: 15 tot 16 graden", zegt Sabine Hagedoren op Radio2. "Voor de Kempen misschien wel 18 of 19 graden, dus een groot verschil tussen west en oost."

Tegen vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog, met brede opklaringen. Vannacht is er kans op nevel of mist of wat lage bewolking en zakken de temperaturen drastisch. In Vlaanderen wordt het 2 à 3 graden en in de kuststreek 4 graden. 

"Echt op en top zomers weer zit er voorlopig niet in. We blijven in dat zeer wisselvallige zitten", aldus Sabine. Morgen begint vaak droog, maar na de middag vergroot de kans op buien alweer. Het wordt wel zachter, tot 16 of 17 graden.

Ook maandag krijgen we, vooral in het oosten van het land, regen en buien. Dinsdag wordt de kans op neerslag in de loop van de dag alsmaar kleiner. We krijgen af en toe zelfs de zon te zien.

Woensdag is er dan weer een volgende storing met lichte regen of motregen, en donderdag wordt het opnieuw droger. "Dus er zijn mooiere momenten en minder mooie momenten", vat Sabine samen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.