Tom Waes komt plots tot heel confronterend besef
LHX
Tom Waes komt plots tot heel confronterend besef
Foto: GoPlay

Deze week is in 'Sergio over de grens' niemand minder dan Tom Waes te gast. Samen met Sergio Herman trekt hij door Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika gaan Sergio Herman en Tom Waes samen op culinaire ontdekkingsreis. Daarnaast is er natuurlijk ook plaats voor serieuze gesprekken.

Zo vertelt Sergio dat hij in Oud Sluis ooit een bijzondere sommelier had, Lotte. Ze was een ongelofelijk talent, maar stierf helaas op jonge leeftijd.

"Haar droom was om ooit eens wijn te maken in Zuid-Afrika. Ze heeft haar wijn gemaakt met haar mentor, en ze was onderweg om het helemaal zelf te gaan doen op het wijndomein. Maar ze is er nooit aangekomen." Ze overleed op de dag van haar vertrek aan een hersenbloeding.

Voor Sergio is het duidelijk: 'Je moet het leven vieren.' Daar is Tom het helemaal mee eens.

"Dat heb ik meer en meer", antwoordt hij. "Dat heeft met de leeftijd te maken."

"Ik heb geen tijd meer voor bullshit", weet hij. "Ik wil me liever amuseren en me omringen met mensen met wie ik het goed heb. Ik kan daar meer en meer van genieten."

Door vaker nee te zeggen ziet hij zijn ouders nu veel meer dan vroeger. "Met mijn drukke leven zie ik ze pakweg acht keer per jaar. Mijn papa is 84. Als hij 90 wordt, betekent dat ik hem nog zestig keer zie." Dat besef hakte er wel even in bij hem. "Toen dacht ik: ik moet gewoon wat meer gaan."
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.