Paul Michiels heeft heel fijn nieuws over Soulsister

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Paul Michiels kan terugblikken op een rijkgevulde carrière, die begon in de jaren zestig met zijn popgroepje Les Jeunes. Het eerste, voorzichtige succes kwam er in 1974 met de band Octopus en in de jaren tachtig boekte hij zijn eerste solo-succes met zijn hitsingle ‘Females’.

Eind jaren 80 komt dan de grote doorbraak wanneer hij samen met Jan Leyers de succesvolle popgroep Soulsister opricht. In ‘88 hadden ze samen een wereldhit met ‘The way to your heart’, een jaar later schopte de song het zelfs tot in de charts in de Verenigde Staten. Er volgden nationale en internationale tournees met onder andere Joe Cocker en Sting.

“In mijn hele carrière is toch wel de tournee met Sting het meest fantastische wat ik heb mogen meemaken”, zegt Paul Michiels aan Showbizz24.  “Wij hebben twintig concerten gedaan in het voorprogramma van zijn Europese tour. Ik heb hem persoonlijk leren kennen.” Sting heeft duidelijk indruk gemaakt op hem.

Paul heeft ook een muzikale aankondiging te doen. “Er stond in 2020 een uitgebreide tournee met Soulsister gepland maar die wordt integraal naar volgend jaar verplaatst. En van die gelegenheid maken Jan en ik gebruik om nieuwe Soulsister nummers te schrijven. We hebben inmiddels al een paar fantastische songs klaar die we in het voorjaar van 2021 gaan releasen.”


 

"Veel talent in België, dat juich ik toe"

Luister je vaak naar hedendaagse artiesten? “Ik luister weinig naar de radio en als ik in de auto zit dan ben ik nogal een zapper. In België zitten wel heel goede groepen voor zo’n relatief klein land te zijn. Dat juich ik zeker toe.”
 
Welke band of artiest vind jij leuk om naar te luisteren? ”Onder andere Bazart vind ik wel goed en Yello ook.