Theo Francken niet te spreken over Jill Peeters in VTM Nieuws: “Ridicuul, belachelijk en overdreven”
PMN

Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over Jill Peeters. Jill keerde nog eens terug naar VTM Nieuws om er te spreken over het klimaat.

Theo Francken windt zich op over de uitspraken van Jill Peeters. “Jill de weervrouw is al jaren een klimaatactiviste”, reageert de politicus op zijn Facebook. 

“Op VTM Nieuws wist ze dat we ‘vlees, zuivel en vis voortaan moeten beschouwen als delicatessen’ en dus drastisch moeten beperken. Ik vind dit extreme klimaatpraat.”

“Dat het klimaat er niet goed aan toe is weten we. Er bestaat voldoende wetenschappelijk bewijs voor. Werken aan een echt milieu- en klimaatbeleid doe je door draagvlak te creëren.” 

“En draagvlak creëer je niet door mensen permanent te culpabiliseren en er zonder context enorme inspanningen van te eisen.”

“Een glas melk beschouwen als delicatesse? Een potje yoghurt? Een stuk spek? Een worst? Kom zeg, laat ons ernstig blijven. Groene klimaatgekkies vinden dit misschien allemaal normaal, maar de gemiddelde Vlaming vindt het ridicuul, belachelijk en overdreven.”

"Wat ze doet is spelen met maatschappelijk vuur"

“Sowieso een interessant en belangrijk debat, maar extreme adviezen zoals die van Jill doen in mijn ogen maatschappelijk meer kwaad dan goed. Het aanwakkeren van angst door apocalyptische beelden op te hangen kan een schokeffect teweeg brengen, maar is spelen met maatschappelijk vuur.”

“Het zal het debat enkel nog meer polariseren in believers en non-believers. En met prime-time extreme klimaatpraat te verkopen op VTM Nieuws zal het kamp van de non-believers en ‘je m’en foutisten’ eerder groeien dan slinken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.