An Lemmens doet eerlijke getuigenis na komst tweede kindje: "Voelde dat er iets niet juist zat"
COS
An Lemmens doet eerlijke getuigenis na komst tweede kindje: "Voelde dat er iets niet juist zat"
Foto: Instagram @anlemmensofficial

An Lemmens mocht eerder dit jaar haar tweede kindje verwelkomen. Op Instagram heeft de VTM-presentatrice een openhartige getuigenis gedeeld over borstvoeding.

Met haar bericht op Instagram wil An Lemmens het belang van een goede vroedvrouw onderstrepen. Voor An waren dat er vier: Herlinde (GHB) en Stefanie (Jan Palfijn) hielpen An bij beide bevallingen. Melissa en Aude van Op de Roze Wolk kwamen later in beeld.

Bij Zappa Rosa lukte de borstvoeding meteen. Bij haar tweede kindje niet. "In het hospitaal vlotte die borstvoeding allesbehalve. Ondanks dat er me verteld werd dat mijn kindje juist aanhapte, voelde ik dat er iets niet juist zat, mama’s intuïtie is heel sterk", schrijft An op Instagram.

"Zo bleek ook, want ons kindje begon teveel gewicht te verliezen", zegt An. "Er werd me gezegd dat ik moest bijvoeden met poedermelk in flesjes. En ondertussen jankte ik me een oog uit. Want hoe kon dit nu niet lukken? Waar faalde ik?"

Onaangeroerde poedermelk

An bleef twee dagen langer in het ziekenhuis, in de hoop de borstvoeding toch op gang te krijgen. "Als ik niet de ervaring van borstvoeding bij mijn eerste kindje gehad zou hebben, dan zou ik op dat moment ook gewoon voor de fles gegaan zijn."

An schakelde "twee fantastische vroedvrouwen aan huis" in. "Al na hun eerste bezoekje, waarbij ik in zak en as zat, uitgeput en wanhopig, wisten ze me te overtuigen dat het goed ging komen, dat mijn intuïtie juist zat."

Een dag later lukte het. De doos poedermelk? "Die staat 6 maanden later nog steeds onaangeroerd in de kast. Ben je dus zwanger, of net bevallen: laat je bijstaan door een goeie vroedvrouw! Ze zijn goud waard", aldus An.

Meer nieuws

Meer nieuws

.