Koen Wauters zegt hoeveel hij toen verdiende bij VTM: “Door één programma te presenteren, heel gek”
PMN
Koen Wauters zegt hoeveel hij toen verdiende bij VTM: “Door één programma te presenteren, heel gek”
Foto: GoPlay

Koen Wauters zit al bijna heel zijn leven in de showbizzwereld. Hij was er al bij toen VTM in 1989 van start ging.

Koen Wauters vertelt in Qmusic-podcast ‘De 10 meest gegoogelde vragen van’ meer over zijn studies. “Ik had mij ingeschreven voor vertaler-tolk.”

“In die hogeschoolperiode heb ik een fantastisch mooi leven gehad. Mijn eerste kamp heb ik zelfs niet afgemaakt.”

“Ik ben toen communicatiewetenschappen gaan studeren in Mechelen. Daar ben ik gestopt in het tweede jaar. Het was toen 1989 en VTM was begonnen.”

“Ik presenteerde ook ‘De Super 50’ en Clouseau ging met ‘Anne’ deelnemen aan de préselectie van Eurosong. Het begon allemaal te draaien en ik geraakte nooit nog op school.”

Briefjes
Koen vroeg zijn moeder om briefjes te schrijven met een excuus met een handtekening eronder. Later tekende ze het briefje gewoon en schreef Koen zelf wel een reden. “Op den duur gaf ik op één briefje excuses voor een hele week. Het werd echt belachelijk.”

Koen stortte zich volop op zijn carrière in de media. “Ik verdiende destijds 10.000 Belgische frank, 250 euro, per aflevering van de ‘Super 50’ die ik presenteerde.”

“In een maand met vijf weken verdiende ik bijna evenveel als mijn vader die al zijn hele leven bij Sabena werkte. Dat was echt gek! Mijn ouders stemden toe dat ik zou stoppen met school.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.