'Huis Gemaakt'-jurylid Cerina verrast alle kijkers: "Om die reden kijk ik niet naar de afleveringen"
LHX
'Huis Gemaakt'-jurylid Cerina verrast alle kijkers: "Om die reden kijk ik niet naar de afleveringen"
Foto: VTM

Al voor de derde keer is Cerina Marchetti jurylid in 'Huis Gemaakt'. Ze staat erom bekend enorm streng te zijn.

Cerina Marchetti moet in 'Huis Gemaakt' vooral de technische afwerking beoordelen. Ze kan daarom makkelijk als een pietje precies overkomen.

"Ik vind het soms frappant hoe nonchalant sommige kandidaten zijn en dat ze dan nog verbaasd zijn als de jurering tegenvalt", zegt ze in Dag Allemaal. "Ze hebben de vorige seizoenen toch ook gezien en weten dus op voorhand dat de lat hoog ligt?"

Naast Bart Appeltans en Béa Vandendael lijkt ze het strengste jurylid, maar zelf vindt ze dat in dit seizoen voor het eerst ook haar empatische kant meer tot uiting komt. Zo begrijpt ze heel goed dat de koppels na een tijd renoveren doodmoe zijn en sneller emotioneel worden.

Toch vindt ze het van primair belang om de objectiviteit te behouden. Daarom heeft ze privé geen contact met de deelnemers. "Anders bestaat het gevaar op favoritisme", weet ze.

"Ik kijk zelfs niet naar de afleveringen op tv, omdat ik totaal onbevooroordeeld wil blijven. Ik wil me niet laten meeslepen door hun emotionele verhalen."

In 'Huis Gemaakt' zetten de drie koppels deze week de eindsprint in. Binnenkort zullen we weten wie van hen een huis wint, en voor welke andere twee koppels al het werk voor niets is geweest.

Meer nieuws

Meer nieuws

.