Lisa Grote schok! Oscar Willems verdwijnt als Jonas in 'Lisa': "Ik heb traantjes gelaten"
COS
Grote schok! Oscar Willems verdwijnt als Jonas in 'Lisa': "Ik heb traantjes gelaten"
Foto: VTM

'Lisa'-fans zagen het al aankomen: er zou iets ergs gebeuren met Jonas. Dat was vrijdagavond het geval. Nadat hij bespioneerd werd, wordt hij in een put gerold en voor dood achtergelaten.

Wanneer Jonas door een taxi met het juwelenkistje afgezet wordt op de parking van het veilinghuis, merkt de kijker dat hij door iemand begluurd wordt. Dat het er niet goed uitziet voor Jonas, is duidelijk: hij lag roerloos op de grond en werd een put ingeduwd… Betekent dit het dramatische einde van Jonas?

"Wat een personage lijden kan!", lacht acteur Oscar Willems. "Na mijn dramatisch ongeval en mijn verlamming word ik nu voor dood in een koude put gegooid. Andere acteurs hebben een wat meer comfortabele rol. Het blijft allemaal gelukkig fictie en ik ben zeer dankbaar dat ik gestalte mocht geven aan dit getroebleerd personage."

'Mocht' geven, want we mogen inderdaad het einde van Jonas verwachten. "Ik had de makers laten weten dat het ‘Lisa’-hoofdstuk voor mij afgesloten mocht worden", zegt Oscar aan HLN. "Deze hoofdrol was voor mij een geweldig avontuur, maar zorgde ook voor een zwaar en intens opnameschema."

Oscars laatste opnamedag was emotioneel. "Ik heb zelfs wat traantjes gelaten, want achter de schermen vormen de cast en crew een warme ploeg." Tijdens corona waren ze immers elkaars bubbel. "Stoppen was dus moeilijk, maar anderzijds toch ook fijn. Ik stop op het hoogtepunt en dat voelt goed."

Meer nieuws

Meer nieuws

.