Alarmbellen gaan af bij Luk Alloo: Hij kaart groot probleem aan
PMN
Alarmbellen gaan af bij Luk Alloo: Hij kaart groot probleem aan
Foto: VTM

Luk Alloo is een geliefd tv-figuur geworden. Hij is nog steeds erg populair. Luk werd zelfs enkele malen gecontacteerd om gevangenisdirecteur te worden.

 Luk Alloo is die in de loop der jaren enorm populair is geworden bij het publiek. Zijn charismatische uitstraling en het vermogen om mensen op hun gemak te stellen, hebben hem vele fans opgeleverd.

Maar wat velen niet weten, is dat deze bekende figuur ook een kritische blik werpt op het gevangenisbeleid in ons land.

In De VRT-podcast 'Zandloper' deelt Luk Alloo zijn standpunten over het gevangeniswezen. Een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt.

Hij heeft zelfs meerdere keren de mogelijkheid gekregen om gevangenisdirecteur te worden, maar heeft dit aanbod altijd afgewezen om zijn carrière in de journalistiek te kunnen voortzetten.
(Lees verder onder de foto)

Dit geeft aan dat zijn passie voor de media en zijn verlangen om problemen bloot te leggen en bewustwording te creëren, altijd voorop staan.

In de podcast uit Luk Alloo zijn bezorgdheid over het aantal gevangenisbeleid in ons land. "Er wordt één gevangenis gebouwd om de twintig jaar", haalt hij uit. "Daar wordt dan mee uitgepakt en al die 30 andere gevangenissen is het treurnis."

Alloo kaart schrijnende toestanden aan in de Belgische gevangenissen. "Als mensen de regels overtreden hebben moeten ze naar de gevangenis."

"We moeten er wel rekening mee houden dat eens ze buitenkomen zich moeten integreren in de samenleving."

"Dat kunnen ze niet want ze hebben geen diploma, ze hebben geen emotionele skills meer."

"Als je 22 uur per dag zit opgesloten in een cel, dan kom je daar niet gezond uit. We moeten daar iets op vinden."

Het is voor Luk Alloo duidelijk dat deze problemen niet kunnen worden genegeerd. Er moet volgens hem gezocht worden naar oplossingen en naar manieren om het gevangeniswezen te verbeteren.

Meer nieuws

Meer nieuws

.