Luk Alloo

Luk Alloo is een Vlaamse televisie- en radio presentator. Zijn bekendste programma is 'Alloo bij de Wegpolitie'. Hij heeft ook enkele boeken geschreven.

Televisie- en radiopresentator

Geboortedatum: 25 maart 1963
Geboorteplaats: Blankenberge
Bekendste programma’s: Alloo in de Nacht, Alloo bij de Wegpolitie
Actief sinds: 1987

Biografie:
Luk Alloo is criminoloog van opleiding, hij begon zijn carrière als medewerker bij ‘Het Eenzame Hartenbureau’ op Radio 2. Waarna hij begon als journalist bij diverse bladen. Later ging hij als researcher, redacteur en regisseur voor televisie werken. Hij werkte voor zowel VTM, VRT, VT4 als Sporting Telenet. Alloo is vooral bekend geraakt als researcher bij Paul Jambers en later als televisiemaker van 'Duel' (VRT) en 'Sterren en Kometen' (VTM).

Zijn bekendste programma’s zijn 'Alloo in de Nacht' en 'Alloo bij de Wegpolitie'. De programma's zijn te bekijken bij VTM.

Naast zijn radio- en televisiewerk heeft Alloo ook nog enkele boeken gepubliceerd. Hij heeft zo onder andere ‘De Laatste 48 uur' 1 en 2 geschreven. Hij schreef tevens ‘De pijn van een politicus’, een boek over Bert Anciaux.

Alloo was ook ghostwriter van enkele andere boeken. Hij heeft ook nog een rol gespeeld in 2 plopfilms. Daarnaast heeft Alloo ook nog enkele gastrollen gehad.

Nieuws over Luk Alloo