Thuis Verdwijnt Leah Thys uit 'Thuis' als Marianne? Actrice doet schrikken met uitspraak
COS
Verdwijnt Leah Thys uit 'Thuis' als Marianne? Actrice doet schrikken met uitspraak
Foto: VRT

Leah Thys is een 'Thuis'-icoon. De actrice kruipt al sinds het prille begin van de reeks in de huid van 'Madam' Marianne Bastiaens.

Leah Thys begon in 1995 met 'Thuis', nadat ze pas terug was uit Engeland. Daar had ze elf jaar gewoond en gewerkt. Dat de reeks zo'n impact zou hebben en zo lang zou duren, had niemand verwacht. Ook Leah niet.

"Ik heb Marianne dolgraag gespeeld, omdat dat een personage was dat op heel wat vlakken totaal anders was... of is... dan mij. Laat ik het zo zeggen", vertelt Leah in de podcast 'De Thuisploeg'. "En ook omdat je de kans krijgt om een personage uit te bouwen."

"Hier heb je een soort inbreng die inspirerend werkt. Niet alleen op jezelf, maar ook op de schrijvers. Er kan voortdurend verrijkt worden en dat vond ik er heel boeiend aan altijd." Dat Leah in de verleden tijd praat, doet wel enigszins vrezen voor het einde van het personage Marianne.

Frisse lucht

Een definitieve exit lijkt voorlopig niet aan de orde. Leah heeft zelfs nooit overwogen om te stoppen. "Nee", klinkt het resoluut. "Nog nooit over gedacht. Ik heb het wel nodig gevonden om tussendoor een aantal andere dingen te doen", zegt Leah.

"Een beetje frisse lucht. Ik heb koningin Fabiola gespeeld, ik heb in het theater gespeeld, ik heb 'Salamander' gedaan, genoeg dingen. Maar dat is goed. Je moet af en toe even eruit. Maar ik ben er nooit volledig uit geweest."

Meer nieuws

Meer nieuws

.