Thuis Nawfel Bardad-Daidj (Adil) heeft een duidelijke boodschap voor de makers van 'Thuis'
COS
Nawfel Bardad-Daidj (Adil) heeft een duidelijke boodschap voor de makers van 'Thuis'
Foto: VRT NU

Al bijna tien jaar kruipt Nawfel Bardad-Daidj in de huid van Adil in 'Thuis'. Nawfel is een van de weinige acteurs van kleur in de Eén-soap.

Toen hij jonger was, merkte Nawfel Bardad-Daidj dat er weinig acteurs van kleur waren. Niet alleen in 'Thuis', maar ook in andere programma's. Dit was de reden waarom hij is beginnen acteren: zelf had hij weinig voorbeelden gehad om naar op te kijken op televisie.

Nawfel vindt eigenlijk dat er nog altijd te weinig acteurs van kleur op het scherm zijn. "Voor 'Thuis' kreeg ik alleen maar rollen van de crimineel, een zelfmoordterrorist... Mensen van een andere origine moeten die stereotiepe rollen invullen."

"Dan denk ik: zijn er geen andere rollen", zegt hij in de podcast 'De Thuisploeg'. Die rol kwam er voor Nawfel als Adil in 'Thuis'. "Ik was blij dat dat personage bij wijze van spreken ook Timothy had kunnen genoemd worden."

"Maar langs de andere kant mis ik soms wel zijn achtergrond, dat mag er wat meer ingestoken worden", merkt Nawfel op. "Ik vind dat 'Thuis' goed bezig is, maar ik denk dat er in de toekomst extra flavour ingestoken worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.