Geweldige Night of the Proms in Koksijde weet het publiek meermaals te verrassen

door: WVDS

De Night of the Proms Summer Edition in Koksijde was een schot in de roos. Tal van topartiesten gaven het beste van zichzelf op het indrukwekkende podium op het kerkplein en wisten het enthousiaste publiek meermaals te verrassen.

De avond begon nochtans met een valse noot want minuten voor de start trok een forse regenbui over de onoverdekte zitjes. Gelukkig was de organisatie hierop voorzien, enkele duizenden aanwezigen hulden zich in de uitgedeelde regenjasjes.

Maar de Night of the Proms was het ideale medicijn om de kwakkelzomer en corona even helemaal te vergeten. Topartiesten John Miles, Stan Van Samang, The Starlings, Ozark Henry, Bart Peeters, Sylver en The Gibson Brothers werden begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra en het huiskoor Fine Fleur. De internationale fluitist Gabor Vosteen zorgde voor een komische noot doorheen de show.

De leukste verrassing voor de pauze was wat ons betreft het duet tussen Ozark Henry en The Starlings. Met het nummer 'I'm your Sacrifice' kregen ze het publiek helemaal op hun hand. Stan Van Samang genoot zichtbaar dat hij eindelijk opnieuw op het podium kon staan.

Night of the Proms

Na de pauze werd het steeds moeilijker voor heel wat mensen om op hun zitje te blijven. Sylver, de groep bestaat ondertussen 20 jaar, zette het marktplein in vuur en vlam met hun grootste hits. "Het gevoel op het podium te staan met al die strijkers achter jou, dat is geweldig", vertelde Silvy De Bie ons vooraf en dat enthousiasme bracht ze helemaal over op het publiek. 

Hét kippenvelmoment van deze Night of the Proms editie was zonder meer het verrassende duet dat Silvy De Bie bracht met John Miles. Het nummer 'Shallow' klonk nog nooit zo mooi.

The Gibson Brothers lieten de muziekliefhebbers helemaal door het dak gaan met megahits zoals 'Cuba' en 'Que Sera Mi Vida'. Lang geleden dat duizenden kelen zo enthousiast mee zongen en zo tevreden huiswaarts keerden.