Verontwaardigde prins Harry neemt drastisch standpunt in: 'Te gevaarlijk voor mijn gezin'
COS
Verontwaardigde prins Harry neemt drastisch standpunt in: 'Te gevaarlijk voor mijn gezin'
Foto: Photonews

Prins Harry is verwikkeld in een juridische strijd tegen de Britse overheid. De prins diende in januari een aanklacht in; die wordt deze week behandeld in de rechtbank.

Toen prins Harry en Meghan Markle hun koninklijke taken neerlegden en verhuisden naar de andere kant van de Atlantische Oceaan, besloot de Britse overheid dat het gezin niet meer zou kunnen genieten van beveiliging wanneer ze het Verenigd Koninkrijk zouden bezoeken.

Het besluit over Harry's beveiliging zou genomen zijn door onder meer Sir Edward Young, de privé-secretaris van Queen Elizabeth, iemand met wie Harry's relatie als "gespannen" wordt beschreven. Dat hij betrokken is, willen Harry en zijn team aanvechten. Dat schrijft BBC News.

Op donderdag hebben de advocaten van prins Harry in Londen aan rechter Swift gevraagd om het besluit van 'Home Office' te herbekijken. Volgens Harry is het immers "onmogelijk om terug te keren" naar het Verenigd Koninkrijk zonder politiebeveiliging omdat het "te gevaarlijk" is voor zijn gezin.

"Het Verenigd Koninkrijk zal altijd prins Harry's thuis zijn en een land waarin hij wil dat zijn vrouw en kinderen veilig zijn", klonk het eerder al. Harry zou de politiebeveiliging overigens zelf willen betalen, maar dat staat de Britse overheid eveneens niet toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

.