Interview Royaltywatcher over mogelijke doofpotoperaties aan Belgisch koningshuis: “Soms weten wij meer”

Bepaalde informatie binnen het Belgische koningshuis worden wel eens achtergehouden om de kleinkinderen van koning Albert en koningin Paola te beschermen. Dat vertelt royaltywatcher Thierry Debels aan Showbizz24.

“De deal is dan heel vaak dat journalisten iets anders in de plaats krijgen. Journalisten trekken vaak naar het koningshuis en zeggen: ‘we hebben dit gehoord’. Het paleis zegt dan vaak: ‘we hebben liever dat je daar niet over schrijft, maar we geven je iets anders in de plaats’.” 

De royaltyspecialist geeft graag een voorbeeld, maar houdt het liever abstract zonder namen te noemen. “Op een gegeven moment waren er problemen met een van de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde”, bekent Thierry Debels. “Echte problemen. Die persoon heeft toen ook begeleiding nodig gehad.”

“Wij wisten dat”, gaat de koninklijke expert verder. “Maar je kan daar niet over schrijven. Soms weten wij meer dan de burger en willen we dat ook vertellen, maar zitten we met de minderjarigheid van personen.” 

Is dat dan een doofpotoperatie? Daar gaat de royaltywatcher niet mee akkoord. “De dag dat zij meerderjarig zijn, zijn wij veel vrijer om te schrijven. Als Elisabeth flauwe dingen uithaalt in Engeland, gaan wij dat schrijven. Zonder problemen”, aldus Thierry Debels.

Bekijk het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.