Video Royaltywatcher begrijpt een boze prins William: “In België gebeurt zoiets niet”

Even geleden doken er boze foto’s op van prins William. Hij ging rustig een fietstochtje maken, maar zelfs daar lagen er paparazzi op de loer. Er doken beelden op waarbij de prins de fotograaf ‘walgelijk’ noemde en hem beschuldigde van ‘stalking’.

Royaltywatcher Thierry Debels weet hoe erg het er in het Verenigd Koninkrijk aan toe gaat. “William is ook maar een man en een vader. Het bewijst alleen maar dat ze mensen zijn”, vertelt hij aan Showbizz24. Hij vindt het niet slim dat het paleis het filmpje probeerde weg te halen. “Ze hadden het beter wat ingekaderd met het feit dat William zijn gezin beschermde.”

De royaltywatcher herinnert zich nog een ander paparazzischandaal van vroeger. “Kate (Middleton) werd zelfs ooit eens topless gefilmd. Die beelden werden later ook gepubliceerd. In Engeland gaan ze veel verder dan hier. In België is de deal dat fotografen dat sowieso niet doen.”

Thierry vindt wel dat je zo’n kwestie van twee kanten moet bekijken. “Als je een scoop (primeur, red.) hebt als fotograaf, als jij iets hebt wat anderen niet hebben, … Daar leven we voor uiteindelijk. Ik begrijp de twee kanten. Ook het koningshuis als zij zeggen dat fotografen te ver gaan”, aldus Thierry Debels.

Bekijk het volledige gesprek met royaltywatcher Thierry Debels in onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.