Koning Willem-Alexander na ophef rond vakantie tijdens lockdown: "Of we naar Griekenland gaan?"
COS

Er ontstond in oktober 2020 een relletje in Nederland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima trokken tijdens de lockdown naar hun vakantiehuis in Griekenland.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima verontschuldigden zich bij het volk en spraken van een inschattingsfout. De koninklijke familie plant om deze zomer opnieuw op reis te gaan.

"Ik denk dat iedereen in Nederland zo graag weg wil, even een beetje rust wil. Ik gun iedereen zo'n moment", vertelde Máxima aan RTL Boulevard tijdens het jaarlijkse fotomoment. 

"Iedereen heeft heel hard gewerkt en z'n best gedaan om zich aan de coronamaatregelen te houden. Ik hoop echt dat alle plannen van elke familie Nederland doorgaan."

Net als alle Nederlanders houdt het koningspaar de website van 'wijs op reis' in het oog. "We kijken gewoon wat de mogelijkheden zijn en wat de maatregelen daar zijn. Dat is voor iedere Nederlander zo en ook voor ons", pikte koning Willem-Alexander in.

Waar die 'daar' is, wil de koning niet kwijt. "Zoals altijd gaan we niet zeggen waar we heen gaan, dus ik ga ook niet zeggen dat we naar Griekenland gaan", aldus Willem-Alexander.

Meer nieuws

Meer nieuws

.