Jo De Poorter vreest drastische verandering na dood Queen Elizabeth: "Met koning Charles zal dat het geval niet meer zijn"
LHX
Jo De Poorter vreest drastische verandering na dood Queen Elizabeth: "Met koning Charles zal dat het geval niet meer zijn"
Foto: Photonews

De dood van Queen Elizabeth is zonder twijfel het einde van een tijdperk. Royaltywatcher Jo De Poorter vermoedt dat er heel wat veranderingen op til zijn.

Het nieuws van de dood van Queen Elizabeth werd al bekendgemaakt nog voordat prins Harry aanwezig kon zijn op Balmoral Castle. Het is zonder meer een opvallende beslissing van de nieuwe koning Charles.

"Dat is een verschil dat we gaan zien: de 'lieve grootmoederstijl' van Elizabeth gaat nu plaatsmaken voor een heel andere stijl van leidinggeven, die veel impulsiever en veel gedecideerder zal zijn dan zij was", zegt Jo De Poorter op Qmusic.

"Ik denk dat er de komende dagen nog meer harde beslissingen gaan vallen, ook naar andere leden van de familie toe", voegt hij daaraan toe. Zo verwijst hij naar prins Andrew, die vorige week alweer bij zijn moeder probeerde om opnieuw een officiële functie binnen de koninklijke familie te krijgen.

Volgens Jo is zijn kans nu helemaal verkeken. "Ik denk dat dat met koning Charles helemaal het geval niet meer zal zijn", klinkt het. "De orde en de regels in het gezin zullen anders en veel strakker worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.