Er is nieuws over koning Filip en koningin Mathilde na coronabesmetting binnen gezin
COS
Er is nieuws over koning Filip en koningin Mathilde na coronabesmetting binnen gezin
Foto: Photonews

Vorige week maakte het Paleis bekend dat koning Filip en koningin Mathilde in quarantaine gingen. Er was sprake van een coronabesmetting binnen de koninklijke familie.

"Naar aanleiding van een bevestigd Covid-19-geval binnen de Koninklijke Familie hebben Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin besloten om uit voorzorg hun contacten in de komende dagen te beperken", stond te lezen in het persbericht van het Paleis.

Volgens verschillende bronnen zou een van de jongste kinderen van het koningspaar, prinses Eléonore of prins Emmanuel, besmet geraakt zijn met het coronavirus. De activiteiten van het paar werden tussen 2 en 6 september afgelast.

Bij een tweede negatieve test op 6 september zouden koning Filip en koningin Mathilde hun quarantaine mogen staken. Dat blijkt het geval te zijn. Er staan immers weer verschillende activiteiten op de agenda.

Zo wordt koningin Mathilde vandaag in basisschool KAZ in Zottegem verwacht. Op 8 september brengt koning Filip dan weer een bezoek aan de Foyer des Jeunes des Marolles. Het bezoek van Mathilde aan het vernieuwde ModeMuseum in Antwerpen werd verplaatst naar 10 september.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.