Verrassend radionieuws: 'De Madammen nemen na 15 jaar afscheid op Radio 2'
COS
Verrassend radionieuws: 'De Madammen nemen na 15 jaar afscheid op Radio 2'
Foto: Radio 2

Het Radio 2-programma De Madammen, één van de best beluisterde radioprogramma's in Vlaanderen, neemt volgende week – na een kristallen jubileum – afscheid. "We stoppen op ons hoogtepunt", klinkt het.

Met maar liefst 15 seizoenen op de teller was De Madammen een vaste waarde op Radio 2. Het succesrecept? Drie vurige madammen die elke dag opnieuw iedereen aanspoorden om alles uit het leven te halen. Hoe de nieuwe voormiddag er dit najaar zal uitzien op Radio 2 wordt later deze zomer bekendgemaakt.

"Een programma met drie vrouwen waarin alle mogelijke lifestyle-onderwerpen aan bod komen", zo kondigden Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke De Madammen aan toen hun programma op 14 oktober 2007 van start ging. Na Ilse hoorden we ook Leki, Britt Van Marsenille en Siska Schoeters aan het werk.

"Ik mocht 15 jaar radio maken met mijn schoolvriendin Cathérine, ik kreeg er twee geweldige vriendinnen bij, Ilse en Britt", zegt Anja. "Wat ik vooral zal koesteren zijn de mooie, ontroerende en oprechte verhalen van de luisteraars. Als ik één ding geleerd heb, is het dat iedereen een verhaal heeft, als je maar wil luisteren."

"Eigenlijk zijn er maar 2 echte Madammen", vindt Siska. "En dat zijn Anja en Catherine. En ik ben heel vereerd dat ik even met hen mocht samenwerken. Het is heel bijzonder om als radiomaker 15 jaar lang elke dag een programma te vullen met relevante en interessante onderwerpen. En dat hebben zij en het team maar mooi gedaan!"

De allerlaatste uitzending van De Madammen hoor je op vrijdag 1 juli 2022 tussen 10.00 en 12.00 uur op Radio 2.

https://www.instagram.com/p/CfL1WGKtWSG/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.