Peter Van de Veire eerlijk over zoontje Lex: "Doet telkens heel veel pijn"
LHX
Peter Van de Veire eerlijk over zoontje Lex: "Doet telkens heel veel pijn"
Foto: Eigen berichtgeving/VRT NWS

Met zijn vrouw Ilse heeft Peter van de Veire een zoontje, de vijfjarige Lex. Daarna heeft hij ook drie volwassen dochters uit een eerdere relatie.

In de recentste aflevering van de podcast '22 minuten stomme vragen' is Peter Van de Veire te gast. Hij heeft het er onder meer over zijn kinderen.

De grootste uitdaging aan het vaderschap? Dat is voor hem het loslaten. Bij zijn drie dochters vond hij dat nooit zo moeilijk, maar bij Lex voelt het anders. 

"Misschien is het door zelf ouder te worden, maar hij zit nu in een compleet andere wereld", merkt hij. "Het is gewoon zo: het is een ander soort maatschappij dan in de jaren negentig."

"Het is een zwijn", grapt hij bovendien over zijn zoontje. "Hij daagt voortdurend uit. Hij speelt het spel van in bed gaan en gaat dan dramatisch over de reling hangen: 'Papa, papa, ik ben bang!'"

Elke keer weer moet Peter zichzelf dwingen om streng te zijn. "Dat doet telkens heel veel pijn, want je weet: die regels zijn nodig, maar het is niet leuk. Want misschien is hij wel écht bang... "

Meer nieuws

Meer nieuws

.