Boze An Lemmens kan het écht niet meer aanzien: “Doodongelukkig zijn ze”
PMN
Boze An Lemmens kan het écht niet meer aanzien: “Doodongelukkig zijn ze”
Foto: VTM

An Lemmens is er helemaal klaar mee. De VTM-presentatrice neemt dan ook geen blad voor de mond.

Dierenrechtenorganisatie Bite Back organiseert een petitie. Het vraagt de sluiting van het dolfinarium van het Brugse Boudewijnpark. Met die petitie willen ze naar minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) stappen.

An Lemmens is iemand die de petitie ondertekende. “De tijd is definitief voorbij dat dieren voor ons kunstjes moeten doen en in een dieronvriendelijk verblijf moeten leven. Als je aan dolfijnen denkt, dan weet je dat die slim zijn en stressgevoelig”, reageert An bij Radio 2.

“Die worden in het Dolfinarium van Brugge gehouden in een beton van glas van 850 vierkante meter. Ik moest die petitie wél tekenen.”

“De dieren worden niet in hun habitat gehouden. Ze zijn écht doodongelukkig daar.”

“Minister Ben Weyts heeft gezegd dat die dieren totaal niet geschikt zijn om in zo’n bassin te houden. Drie jaar geleden stelde hij een uitdoofbeleid voor voor dolfinaria. Hij moet nu die plannen uitvoeren!”

“De enige reden waarom die dieren in een bassin zit is puur voor ons entertainment. Als mensen mijn mening delen, roep ik op om die petitie ook te tekenen want de dolfijnen gaan het niet kunnen zeggen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.