Na aanrijding door topchef Nick Bril: Familie van slachtoffer geeft trieste update
LHX
Na aanrijding door topchef Nick Bril: Familie van slachtoffer geeft trieste update
Foto: Play4

Nick Bril is de topchef van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. Hij is ook een van de juryleden in 'Celebrity Masterchef', waarvan het tweede seizoen inmiddels al is ingeblikt.

Afgelopen maandag gebeurde bij The Jane het ondenkbare. Om zes uur 's morgens verliet Nick Bril met zijn wagen de parkeerplaats na een afterworkfeestje. Hij reed daarbij over Joe Claridge, een Britse sous-chef die bij hem stage liep.

Op camerabeelden is te zien dat Claridge al op de grond lag voordat de Nick Bril aan kwam gereden. Nick Bril, die achteraf in shock verkeerde, legde een positieve ademtest af. Hoeveel hij had gedronken, is evenwel niet bekend.

Claridge liep tal van verwondingen op in de buikstreek en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Aan VTM Nieuws laat zijn schoonzus weten hoe het inmiddels met hem gaat.

"Er is schade aan de lever, zijn milt is verwijderd, zijn pancreas is weggenomen en ook een nier. Zijn arm is op meerdere plaatsen gebroken, zijn elleboog, een deel van zijn rug is geraakt... Er is blijkbaar een autoband over zijn middel gereden", klinkt het.

Tot op vandaag wordt hij nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. The Jane zal vandaag naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer opengaan, maar vermoedelijk zal Nick Bril een tijdje niet in de keuken te zien zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.