Er valt iets op bij Play4: 'Is geen geld voor'
LHX
Er valt iets op bij Play4: 'Is geen geld voor'
Foto: GoPlay

Het is zover: het televisievoorjaar is op gang gekomen. Bij Play4 valt er wel iets op.

Aan het begin van het nieuwe tv-seizoen hebben alle zenders hun voorjaarsprogrammatie voorgesteld. Bij Play4 valt het op dat er maar vier nieuwe programma's zijn. 

Eén van die vier is 'Bompa Bockie'. Daarin gaat Bockie De Repper een maand inwonen in een rusthuis. In 'Het perfecte plaatje' scholen acht BV's zich om tot fotograaf. 'De Boma's' is een docureeks van Peter Boeckx waarin hij voorzitters van amateurvoetbalclubs portretteert. En dan is er nog de jongerenreeks 'Otis'.

(Lees verder onder de post.)

Een glamoureuze studioshow is er met andere woorden niet bij. De voorbije jaren waren er nog 'Dancing with the Stars' en 'Tulpen uit Antwerpen', maar deze keer heeft Play4 ervoor gekozen om er geen te maken.

De reden? Er is geen geld voor. "Shiny-floorshows kosten gewoon heel erg veel", verklaart programmadirecteur Annick Bongers aan Het Laatste Nieuws. "Van dat budget kunnen we drie andere programma's maken."

Volgens haar maakt Play4 het verschil door slim en origineel uit de hoek te komen. "We gooien geen vijf titels tegen een muur om te kijken welke daarvan blijft plakken, we proberen te innoveren door onze succesvolle programma's steeds bij te schaven en op te frissen."

Wie toch het liefst een shiny-floorshow ziet, kan momenteel nog aan zijn trekken komen in 'James De Musical'. Dat programma vol zang, dans en emotionele momenten wordt elke donderdag uitgezonden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.