Nick Kraft uit 'Big Brother' heeft belangrijke boodschap: "Een stap die je enkel kan nemen als je de wanhoop voorbij bent"
LHX
Nick Kraft uit 'Big Brother' heeft belangrijke boodschap: "Een stap die je enkel kan nemen als je de wanhoop voorbij bent"
Foto: Play4

Nick Kraft schopte het vorig jaar tot in de finale van 'Big Brother'. Hoewel zijn leven soms één groot feest lijkt, gaat het toch niet altijd even goed met hem.

Het valt Nick Kraft op dat er nu, meer dan een half jaar na de coronaperiode, nog maar weinig gezegd wordt over mentaal welzijn. Daarom wil hij iets kwijt op Instagram.

"Ik zie in mijn omgeving nog steeds meer zelfmoorden dan ooit tevoren", schrijft hij. "Het is een stap die je enkel kan nemen als je de wanhoop voorbij bent."

Op sociale media, daarentegen, ziet hij enkel 'gelukkige' mensen. "Sociale media hebben doorheen de jaren een sociale druk op ons ontwikkeld die ervoor heeft gezorgd dat we constant willen en moeten presteren om geliefd te zijn, dat we soms zoveel van ons mentaal welzijn vragen dat we onszelf erin verliezen."

Daarom wil hij voor eens en voor altijd duidelijk maken dat het met hem ook niet altijd goed gaat. "Ik geniet van mijn vrienden, mijn familie, mijn job, mijn hobby, etc. Maar er zijn ook dagen en momenten dat ik me niet top voel."

Hij sluit af met een belangrijke boodschap voor al zijn volgers. "Besef dat het niet altijd goed gaat en dat het oprecht oké is om niet oké te zijn. Als je met iets zit, praat met mensen rondom jou, je hoeft je er niet voor te schamen."

https://www.instagram.com/p/CiclIKWrjN4/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.