Erik Van Looy doet verrassende onthulling: "Ze hadden hem eerst gevraagd voor 'De Slimste Mens'"
COS
Erik Van Looy doet verrassende onthulling: "Ze hadden hem eerst gevraagd voor 'De Slimste Mens'"
Foto: Play4

Op 5 september start het jubileumseizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Naar aanleiding van de twintigste reeks krijgen we opnieuw 'De Allerslimste Mens Ter Wereld' te zien met de beste kandidaten van de afgelopen tien seizoenen.

In aanloop naar 'De Allerslimste Mens Ter Wereld' blikken enkele gezichten uit de quiz terug op de quiz aan de hand van opvallende momenten in 'De Slimste Mens 20'. We zien onder meer hoe Erik Van Looy eerst kandidaat was en daarna quizmaster werd.

"Waarom hebben ze aan hem gedacht? Als je deze fragmenten ziet... Ik zou eerder nog iemand van het publiek gevraagd hebben", grapt Jeroom. "Ik denk dat hij gewoon echt goedkoop moet geweest zijn als presentator", merkt Jonas Geirnaert op.

Wat weinig mensen zullen weten, is dat Erik niet de eerste keuze was om de quiz te presenteren. "Weet je wie ze voor mij gevraagd hebben? Ze hadden nog iemand voor mij...", zegt Erik aan Philippe Geubels. "Veel mensen waarschijnlijk...", reageert de komiek.

"Jo De Poorter", bekent Erik. "Die heeft het gewoon geweigerd. Het doet me een beetje denken aan die drummer, Pete Best, die geen deel wou uitmaken van The Beatles op een bepaald moment, die nadien wel doorbraken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.