Imke Courtois doet pijnlijke onthulling over Thibaut Courtois: "Echt gênant"
LHX
Imke Courtois doet pijnlijke onthulling over Thibaut Courtois: "Echt gênant"
Foto: Eén

Deze week is Imke Courtois te gast in de podcast '22 minuten stomme vragen'. Ze heeft het er onder andere over de beroemdste man met dezelfde achternaam: Thibaut Courtois.

In het begin van haar voetbalcarrière kreeg Imke Courtois ontzettend vaak de vraag of ze familie is van Thibaut Courtois. "Nu een beetje minder, misschien omdat mijn vennootschap 'Niet de zus van' heet", vertelt ze.

Af en toe gebeurt het nog eens, moet ze wel zeggen. "Dat een ouder zijn kind naar mij duwt en vraagt: 'Ken je die niet? Dat is de zus van Thibaut'. Soms twijfel ik of ik dat moet ontkrachten, maar ik heb het soms al wel eens laten passeren."

Toen ze op bepaald moment Thibaut ontmoette in Tubeke, zorgde dat voor een erg ongemakkelijk moment. "Ik vroeg hetzelfde aan hem, om te lachen: 'Hoe vaak hebben ze al aan jou gevraagd of je mijn broer bent?' Maar ik denk dat hij het niet meteen door had."

"De vijf seconden stilte die erop volgden, waren echt gênant", herinnert ze zich. "Die vraag had hij dus nog nooit gekregen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.