Dries Mertens neemt samen met baby Ciro afscheid: Kat Kerkhofs reageert emotioneel
COS
Dries Mertens neemt samen met baby Ciro afscheid: Kat Kerkhofs reageert emotioneel
Foto: Instagram @katkerkhofs

Het zat er al een hele tijd aan te komen. Dries Mertens zal in het komende voetbalseizoen geen speler meer zijn van SSC Napoli en vertrekt uit zijn geliefde Napels.

Dries Mertens vertrok in 2013 richting Napels. Echtgenote Kat Kerkhofs verhuisde mee naar Italië. Eerder dit jaar mochten ze er hun zoontje Ciro Romeo verwelkomen. Het is met die kleine Ciro op de schoot dat Dries nu afscheid neemt van Napels in een emotionele video.

"Lieve Napolitanen, mijn medeburgers, ik wist dat deze dag ooit zou komen", begint Dries zijn boodschap. "Maar ik had nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn voor mij. Ik zeg vaarwel aan deze stad, die me geadopteerd heeft, van me gehouden heeft en me gesteund heeft tijdens moeilijke en mooie tijden."

Napolitaanse Ciro

Dries zegt trots te zijn dat zijn zoontje Ciro geboren is in Napels. "Wanneer hij de wereld rondreist, zal hij altijd Napolitaans zijn. Ik ben hier niet geboren, maar voor negen jaar was Napels mijn thuis. En we weten allemaal dat de stad een deel van mijn bloed geworden is."

Dries vertelt ook dat hij besloten heeft z'n huis aan de baai te houden. "Zodat ik zo vaak als ik wil kan terugkeren naar huis." Dries sluit nog af: "Dit is geen 'vaarwel' maar een 'tot later'. Napels, wat een tijd hebben we gehad", klinkt het voor een compilatiefilmpje start met prachtige momenten van de afgelopen negen jaar.

Net als Dries deelde Kat het filmpje op haar Instagram-feed. "Pfoe, wat een moeilijke week is het geweest... Ik hou van je, Napoli", schrijft ze. "Prachtige woorden. Zo mooi gezegd", vindt Dina Tersago. "Prachtig", vindt Debby Pfaff. Kats zus is ook emotioneel. "Wow. Ik heb geprobeerd niet te huilen. Forza Dries Mertens."

https://www.instagram.com/reel/Cgz1SUkIAFv/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.