Ann Van den Broeck na eigen kankerdiagnose: "Twee jaar geleden kreeg mijn moeder de diagnose"
COS
Ann Van den Broeck na eigen kankerdiagnose: "Twee jaar geleden kreeg mijn moeder de diagnose"
Foto: Facebook Ann Van den Broeck

Ann Van den Broeck had haar volgers aan het begin van augustus vreselijk nieuws te melden. De (musical)actrice had de diagnose van borstkanker gekregen.

Begin juni voelde Ann Van den Broeck een knobbeltje in haar borst. Ze wist meteen dat het niet in orde was. Ze had de ziekte immers recent nog van dichtbij meegemaakt. Ook haar moeder kreeg de diagnose.

Het was Anns bedoeling om zich als vrijwillige ambassadrice in te zetten voor een campagne als 'Think Pink'. "Dat was mijn plan, nadat mijn moeder twee jaar geleden de diagnose kreeg. Ik had nooit gedacht dat het nu al aan mij ging zijn", zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Door de ziekte van haar moeder, wist Ann dat ze moest opletten. Toch was het schrikken toen er een "vrij grote tumor" werd gevonden. "Mijn moeder is er fantastisch doorgekomen, maar je weet direct waar je voor staat", zegt Ann in de krant.

Bij Ann werden er geen uitzaaiingen gevonden. Ze heeft al acht van de twaalf lichtere chemokuren achter de rug. In oktober volgt een zwaardere chemokuur en een borstsparende operatie.

Meer nieuws

Meer nieuws

.