Dany Verstraeten is er diep door geraakt: “Hebben me jarenlang belachelijk gemaakt”
PMN
Dany Verstraeten is er diep door geraakt: “Hebben me jarenlang belachelijk gemaakt”
Foto: Medialaan

Dany Verstraeten ging vorig jaar met pensioen. Hij was 32 jaar nieuwsanker bij VTM. Hij was ook graag gezien door de kijkers.

Dany Verstraeten was door iedereen erg geliefd. Hij kreeg ook heel regelmatig studiogasten over de vloer. “Ik heb me in al die tijd niet één keer moeten excuseren bij mijn studiogasten”, licht hij toe tijdens een interview met DPG Media.

Het leverde Dany wel kritiek op. Zo vonden verschillende mensen dat hij niet kritisch genoeg was. “Terwijl ik zeker weet dat je meer uit je gesprekspartner haalt als je die niet afsnauwt”, weerlegt Dany de kritiek.

"Sommige media hebben me jarenlang belachelijk gemaakt"

“Benader je gesprekspartner niet alsof hij de vijand is. Zoiets doe je enkel voor je eigen glorie. Daar heeft de kijker niets aan. Bij de VRT was dat een reden om meewarig te doen over VTM.”

Dat hakte er bij Dany wel in. Hij heeft dat echter nooit laten zien. “Ik nam dat heel persoonlijk”, zegt hij nu. "Het raakte me diep. Sommige media hebben me jarenlang belachelijk gemaakt. Ik heb moeten vechten voor de unanieme herkenning die ik vandaag heb.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.