Leah Thys laat er geen twijfel over bestaan: “De gevolgen voor ‘Thuis’ zijn immens”
Leah Thys laat er geen twijfel over bestaan: “De gevolgen voor ‘Thuis’ zijn immens”
Foto: VRT/Thuis

Ons land ligt zo goed als lam door de coronacrisis. Ook de opnames van Thuis en Familie liggen stil, en dus zit ook ‘Thuis’-coryfee Leah Thys…thuis.

Omwille van het coronavirus namen de VRT en VTM noodgedwongen de beslissing om de opnames van Thuis en Familie voorlopig op te schorten. De gezondheid van cast en crew primeert, klinkt het terecht. De voorraad afleveringen van deze populaire soaps strekt nog tot 17 april. Alle acteurs zijn nu een tijdje technisch werkloos, waaronder ook ouderdomsdeken Leah Thys. Zij behoort door haar leeftijd – Leah is 74 – tot de risicogroep.

Leah vindt de beslissing moeilijk, maar logisch. “De gevolgen voor ‘Thuis’ zijn immens”, zegt Leah in TeVe Blad. “Het is al moeilijk als iemand ziek wordt of te maken krijgt met een overlijden in de familie. Dan moet heel de callsheet overhoop gegooid worden. Maar het heeft weinig zin om daarover te piekeren. We moeten het nemen zoals het komt.”

Leah neemt zoals iedereen ook zelf haar voorzorgsmaatregelen. “Ik blijf binnen, was mijn handen vaker, gebruik papieren zakdoeken en die gooi ik meteen weg én ik kom niet te dicht in de buurt van mensen die hoesten of niezen. En ik volg de situatie op de voet, ook in Italië. De kleinzoon van mijn man woont immers met zijn partner en drie kindjes in Bergamo, in de buurt van Milaan. Hun ‘dolce vita’ is omgeslagen in een leven in quarantaine. We horen hem dagelijks. Bang is hij niet, maar ze nemen geen risico’s.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.