Drastische metamorfose van Brahim zorgt voor opschudding: “Ik veroordeel dit”
Drastische metamorfose van Brahim zorgt voor opschudding: “Ik veroordeel dit”
Foto: Photonews

Zanger en presentator Brahim Attaeb kruipt voor de musical ‘Pocahontas’ in de huid van indianenopperhoofd Powatan. Voor deze rol kreeg Brahim een ware make-over. Hij werd met make-up enkele tinten donkerder gemaakt en kreeg enkele rode en witte strepen op z’n gezicht. Ook draagt Brahim een traditioneel gewaad. Deze stereotiepe metamorfose leidt tot ophef op de sociale media. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

“Bij deze neemt de Marokkaanse gemeenschap afstand van Brahim”, tweet iemand. “Net zoals ik het raar vond dat een witte vrouw Yasmine speelde in ‘Aladdin’, heb ik moeite met Brahim die een paar tinten donkerder is gemaakt op deze poster”, schrijft een andere twitteraar. “Gewoon allemaal op 1 grote, rommelige hoop gegooid.”

Ook llustrator Jeroen Van Zwol fronst zijn wenkbrauwen bij deze make-over en het stereotiepe uiterlijk van het personage. “Aalst carnaval is gedaan maar niet gevreesd, vrienden”, schrijft hij bij de affiche van de musical. “Ik veroordeel dit. Dit is een stuk van een productiehuis dat in het verleden al in opspraak is gekomen door blanke acteurs te casten voor gekleurde personages en het gebruik van racistische make-up.”

“Ze hebben zelfs doodleuk een timelapse van de metamorfose op Instagram gezet, om in de schijnwerpers te zetten hoe hard ze aan blackface doen bij Brahim”, reageert een twitteraar. “Ik hoop dat dit Photoshop is”, valt er verder ook te lezen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.