Lynn Wesenbeek openhartig over donkere periode: “Ik begon gewoon te huilen”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Lynn Wesenbeek was recent te gast in ‘Het Huis’ op Eén. Daarin vertelde ze openhartig over de donkerste periode van haar leven, toen haar mama mondkanker had.

Toen Lynn Van Wesenbeek 20 was, overleed haar moeder. “Ik was 14 toen ze voor de eerste keer ziek werd”, aldus Lynn. “Drie weken voor haar dood vertelde mama dat ze voelde dat ze op het einde van haar strijd was. Ik kon dat gesprek mentaal niet aan en ben gewoon beginnen te huilen. Daar heb ik soms nog steeds spijt van...”

Aan haar vader Raf, een zanger, had ze geen steun. “Dat hij ons in de steek heeft gelaten, nam ik hem kwalijk.” Zeven jaar geleden kreeg Lynn opnieuw een zware klap te verwerken: ze werd na 25 jaar ontslagen bij VTM. “Dat vertrek viel samen met 50 jaar worden en ik moet toegeven: dat was niet het beste jaar van mijn leven”, aldus nog Lynn.

Nu ze niet verkozen werd voor het Europees parlement, vult Lynn haar vrije tijd met boetseren. In het keramiekatelier kan ze haar emoties kwijt. “Met mijn handen in de klei heb ik een nieuwe bron in mezelf ontdekt. Heel ?jn om zo creatief bezig te zijn”, zegt Lynn.