André Hazes doorbreekt stilzwijgen en springt in de bres voor moeder Rachel: "Plaatsvervangende schaamte"
COS
André Hazes doorbreekt stilzwijgen en springt in de bres voor moeder Rachel: "Plaatsvervangende schaamte"
Foto: Instagram @rachelhazes

Roxeanne Hazes is dit seizoen een van de artiesten in 'Beste Zangers'. De zangeres deed deze week een schokkende getuigenis over de periode na de dood van haar vader André Hazes sr.

Roxeanne Hazes vertelde dat Rachel Hazes na de dood van André Hazes sr. negen maanden van de radar verdween en een boek schreef. Roxeanne zegt er een "enorme knauw" van te hebben gehad. "Je beschadigt iemand daar voor de rest van z’n leven mee", klonk het.

Op Instagram heeft Rachel van zich laten horen. "Vandaag heb ik de media laten weten dat ik vol verbazing kennis heb genomen van de uitspraken van Roxeanne. Bijzonder ook dat dit nooit eerder direct aan mij of aan anderen in mijn/onze naaste omgeving is gemeld", zegt Rachel.

Ze ging ervan uit dat binnen het gezin alles "bespreekbaar" was. "Dat ik dit dan nu indirect via een programma te horen krijg, vind ik onbegrijpelijk. Ik weet mij gelukkig gesteund door mensen die nog wel weten hoe het zit, getuige ook de vele lieve reacties die ik van iedereen heb gekregen", aldus Rachel.

Plaatsvervangende schaamte

Eén van die lieve reacties komt uit onverwachte hoek. André Hazes heeft namelijk besloten zijn stilzwijgen op sociale media te doorbreken om in de bres te springen voor zijn moeder. "Ma, met pijn in mijn hart en plaatsvervangende schaamte heb ik deze berichten vanuit het buitenland over je moeten lezen", klinkt het.

"Ik hoop oprecht dat je je niet gek laat maken door uitspraken van iemand die jou op alle mogelijke manieren klein probeert te krijgen", haalt André uit naar zijn zus Roxeanne. "Je hebt voor ons gezorgd en gevochten als een leeuwin toen we klein waren."

"Ik kan mij als 1 van jouw 2 kinderen totaal niet vinden in de beweringen die er over je gedaan zijn. Ik ben dankbaar voor wat jij hebt weten te maken van onze rommelige jeugd en de prestatie die je hebt geleverd door mij te maken wie ik nu ben. En van mij krijg je daar eeuwig respect voor terug", aldus André Hazes.

https://www.instagram.com/p/ChLOB2Eoljg/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.