Bram Verbruggen kondigt drastische weersverandering aan: Vanaf dan wordt het opnieuw zomer
WVDS
Bram Verbruggen kondigt drastische weersverandering aan: Vanaf dan wordt het opnieuw zomer
Foto: Eén

Iedereen hoopt dat de plensbuien van de afgelopen weken eindelijk gaan ophouden. Een straaltje zon, een beetje zomer zal snel waarheid worden volgens weerman Bram Verbruggen.

Maar we moeten eerst nog door de ergste dag van het weekend. “In het centrum en het oosten van ons land is het een hele natte start van deze zondag”, geeft Bram toe in zijn weerpraatje op Radio 1.

“Een regenzone sleept nog wel een paar uren over de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en Brussel. Het blijft echt nat weer.”

Dat slechte weer houdt de hele dag aan en ook in het westen blijven ze niet gespaard. “In het westen is het dan eerder droger, zelfs met een aantal mooie opklaringen. Maar in de loop van de dag trekt opnieuw regen van west naar oost over ons heen.”

“Zondag wordt dus een heel wisselvallige dag met heel veel wind daarbovenop." In het binnenland lopen de windstoten op tot 50 à 60 kilometer per uur. Aan zee waait het nog wat harder met pieken tot 90 kilometer per uur.”

“De temperaturen liggen tussen 16 à 18 graden. Qua gevoel gaat dit weer eerder aan de herfst doen denken.”

En dan horen we Bram voor het eerst sinds lang het woord ‘zon’ gebruiken: “Maandag ziet er toch wel wat beter uit.” 

“We krijgen zon en wolkenvelden met nog een paar buien. Er komt een matige wind uit het westen.” 

“De temperatuur ligt rond 20 graden. Ook dinsdag blijft wisselvallig met 20 graden.”

Vanaf het midden van volgende week gaan ook de temperaturen zomers aanvoelen. “Woensdag wordt het volledig droog en ook zonnig bij 23 graden. Dat ziet er zeker goed uit.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.