Vincent Banić verdwijnt na zes jaar uit 'Familie': "Of dit einde definitief is?"
COS
Vincent Banić verdwijnt na zes jaar uit 'Familie': "Of dit einde definitief is?"
Foto: VTM

Maandag konden we bij VTM terecht voor de seizoensstart van 'Familie'. Het 32ste seizoen opende met een schietpartij, een dode, een koppel én een afscheid.

Het verhaal rond drugsbarones Mira (Celine Timmerman) en Guido (Vincent Banić), die gedwongen werd haar koerier te zijn, kreeg een onverwacht staartje en leverde de eerste dode van het seizoen op. Mira werd door de politie neergeschoten, Guido in de boeien geslagen.

Vincent neemt zo op eigen vraag en voor onbepaalde tijd afscheid van Familie. Hij wil zich meer toeleggen op zijn restaurant Zagreb. Tijdens zijn laatste draaidag werd Vincent op de set uitgewuifd door collega’s zoals Yanni Bourguignon en Jef De Smedt, de crew én zijn vrouw en ex-'Familie'-actrice Bab Buelens.

Mijn grote liefde

"Ik heb de rol van Guido zes jaar lang met ontzettend veel plezier gespeeld', zegt Vincent. "Het personage heeft in die tijd behoorlijk wat meegemaakt, met pittige verhaallijnen waar ik telkens mijn tanden kon inzetten. Na zes jaar is de tijd gekomen om nieuwe plannen te maken en mijn culinaire dromen na te jagen."

"Of dit einde in 'Familie' definitief is zal de toekomst uitwijzen. Ik blik alleszins met niets anders dan warme gevoelens terug op mijn tijd daar. De plek waar ik mijn grote liefde heb gevonden, mijn vrouw Bab. Daar kan ik alleen maar mijn twee pollekes voor kussen", aldus Vincent Banić.

Vincents vertrek verklaart meteen waarom Guido niet meer te zien was in de nieuwe begingeneriek. Vincent leek eerder zelf ook al weg te geven dat er wat stond te veranderen bij 'Familie'. Hij debuteerde immers een tijdje geleden een nieuwe look. We wensen Vincent veel succes toe in de toekomst!

Meer nieuws

Meer nieuws

.