Wim Lybaert heeft verrassende boodschap voor Stephanie Planckaert
COS
Wim Lybaert heeft verrassende boodschap voor Stephanie Planckaert
Foto: VRT

Wim Lybaert ontvangt deze zomer verschillende bekende gezichten in zijn moestuin. Hij kookt er een gerecht waaraan de gast mooie herinneringen koestert.

Maandag kreeg Wim Lybaert Stephanie Planckaert over de vloer. Zij wou graag witloof met hamburger, een gerecht dat mémé Clara vroeger klaarmaakte. Na de lekkere nostalgische maaltijd praten Stephanie en Wim nog een beetje na aan het haardvuur.

Stephanie vertelt dat ze rust enorm belangrijk vindt. "Ik wist niet dat dat zo belangrijk was, tot nog maar recent. Nu kan ik daar meer mijn vinger op leggen, dat ik me soms overprikkeld voel of te veel impulsen binnenkrijg", vertelt ze in 'Zomeravonden'.

"Ik denk dat ik dat altijd wat wou negeren. Maar dan heb ik ontdekt: ik sluit mij precies soms wat af. Als ik vijf berichten binnen krijg of ik heb te veel mails, dan heb ik meer de neiging om te zeggen: nee. Blijkbaar sluit ik mijzelf daar dan wel even van af", merkt ze op.

"Zet jij je gsm soms op vliegtuigmodus?", vraagt Wim zich af. Dat is iets wat Wim, die soms ook overprikkeld raakt, al een tijdje toepast. Het was Philippe Geubels die het hem had aangeraden. "Je moet dat eens proberen, een paar uur per dag."

"Bij de vijfde keer dat je dat doet, zodra je die aanzet, is er precies een rust die over je komt. Er komt niks binnen; geen mail, geen berichtjes, geen WhatsApp, je kan niet naar het nieuws kijken. Dus eigenlijk de buitenwereld volledig afsluiten", legt Wim uit. "Dat is een zaligheid", besluit Stephanie.

Meer nieuws

Meer nieuws

.