‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck over moeilijke momenten: “Belemmerde mij om het opnieuw te doen"
PMN
‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck over moeilijke momenten: “Belemmerde mij om het opnieuw te doen"
Foto: Instagram@lynn_vdbroeck

Het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ is weer begonnen. Lynn Van den Broeck speelt in dat nieuwe seizoen opnieuw de rol van Viv.  

Lynn Van den Broeck is heel openhartig op haar Instagram. Een wandeling heeft haar aan het denken gezet.

“Vanaf mijn 9 jaar zat ik in de atletiek, wedstrijden, trainingen,… lopen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven”, legt Lynn uit. “Drie jaar geleden een marathon gelopen met mijn papa en daarna liep ik nog steeds elke week.” 

“Maar nu ik een ander en drukker leven heb kan ik het moeilijker en moeilijker opbrengen om die loopschoenen aan te trekken. Deels door de fysieke drempel (aantal blijvende blessures na de marathon) maar vooral door de mentale drempel. ‘Kan ik het nog?’”

“‘Oh nee, ik ben al buiten adem’. Oh damn, nog 5 kilometer’… mijn gedachten werden mijn ergste vijand tijdens het lopen, soms zo erg dat het mij belemmerde om die loopschoenen aan te trekken.” 

"Ik heb dat heel lang heb ik dat gezien als een ‘zwakte’. Ik pushte mezelf om toch te gaan lopen (het heuvelachtige gebied hier heeft me ook niet echt geholpen) en merkte daarna dat ik geen gelukzalig gevoel meer had na het lopen.”

“Wat is er nu anders vroeg ik me lange tijd af…maar eigenlijk, wat maakt het uit?  We worden ouder, we doen andere dingen, we krijgen interesse in andere dingen en als er 1 ding is dat ik heb geleerd nu ik bijna 30 ben (ja, sorry dat kon ik echt niet 10 jaar geleden) dan is dat: loslaten.”

“En voila, dan heb ik gedaan. Dus ik wandel nu, geen tour de blok hé, maar lange zalige natuurwandeling. En dat maakt me gelukkig.”

“En die loopschoenen? Die draag ik nu voor te wandelen, dus ze moeten niet klagen. Ik heb het hier nu over lopen en wandelen hé mannekes maar onrechtstreeks slaat het op zoveel meer in het leven. Loslaten. Nog niet altijd en overal, maar we komen er wel!”

https://www.instagram.com/p/Ch4_wB9DBFZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.