'Thuis'-acteur Mathias Vergels is woedend en stormt al roepend gemeenteraad binnen

door: LHX
Thuis - Lowie
Afbeelding bron: Eén

Mathias Vergels speelt Lowie in 'Thuis' Samen met Lynn Van den Broeck, die Viv speelt, is hij een B&B in Sint-Genesius-Rode aan het verbouwen.

Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck werden net als velen getroffen door de overstromingen. Ze zagen hoe in een mum van tijd hun straat veranderde in een kolkende rivier en probeerden het water zoveel mogelijk buiten te houden, vertelt Mathias in Dag Allemaal.

Terwijl Mathias er alles aan deed om de mensen in zijn buurt te helpen, zag hij hoe de gemeenteraad rustig aan het vergaderen was. "Er overviel mij een gevoel van woede, van onrecht", getuigt hij. De gemeenteraadslieden keken toe vanuit hun toren, "terwijl het 'plebs' verzoop".

Hij stormde dan maar samen met zijn broer de gemeenteraad binnen. "Wat we allemaal hebben geroepen en gezegd om onze onmacht te uiten, weet ik niet meer", zegt hij. Die nipten echter nog eens aan hun rode wijn en gingen verder met waar ze mee bezig waren.

Mathias besloot dan maar te doen waar hij het beste in is: "De buren helpen, vooral niet aan politiek doen en aan mijn lief zeggen dat ik haar doodgraag zie."