Siska Schoeters boos én zwijgt niet meer: “Ook Niels Destadsbader reageerde gepikeerd”
PMN
Siska Schoeters boos én zwijgt niet meer: “Ook Niels Destadsbader reageerde gepikeerd”
Foto: Eén

Siska Schoeters laat weten dat ze niet bij het clubje van vijf meest verdieners bij de VRT behoort. Al heeft ook zij een exclusiviteitscontract afgesloten met de VRT.

Dat clubje van de vijf grootverdieners bij de VRT bestaat enkel uit mannen. Siska Schoeters heeft het daar in ‘Het Nieuwsblad’ moeilijk mee.

De presentatrice zegt dat ze ver onder het bedrag van 500.000 euro per jaar zit. “Met mijn nieuw contract behoor ik tot de elf gezichten die jaarlijks tussen de 100.000 euro en 300.000 euro verdienen.”

Siska vindt het heel jammer dat er geen enkele vrouw is die bij het clubje hoort van grootverdieners bij de VRT. Een kritiek die ze openlijk deelt, al vindt niet iedereen dat even fijn.

De presentatrice zegt dat ze het recht heeft om die kritiek te uiten. Zo heeft ze ook onder haar voeten gekregen van de VRT zelf omdat het enkele dagen later in het parlement haar jaarverslag nog moest voorstellen, iets wat Siska niet wist.

“Ook Niels Destadsbader reageerde gepikeerd. Hij had veertien telefoons gehad van mensen die uitleg vroegen”, legt Siska uit.

“Ik heb hem ook gezegd: Niels, dit gaat echt niet over jou. Die post ging over gender, over de loonkloof. En ja, dat ik dacht dat die in de media niet meer bestond. Erg, hé? Ik ben veertig jaar, ik zou beter moeten weten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.